"SULTAN VE OZAN" OYUNU SARIYER'DE SAHNE ALIYOR | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

"SULTAN VE OZAN" OYUNU SARIYER'DE SAHNE ALIYOR

20.12.2015
2015’te kurulup, özel tiyatrolar arasında yerini alan Simurg Theater, tiyatro dünyasına sezonun en kalabalık kadrosu ile giriyor!
Türkiye’nin mizah ustası Aziz Nesin’in 100’üncü yaşında çeşitli etkinliklerle anıldığı 2015 senesinde, Fehmi Gerçeker’in Nesin’in eserlerinden esinlenerek yazdığı Sultan ve Ozan; danslı, müzikli ve eğlenceli gösterisiyle tiyatroseverlerle buluşuyor.
 
Yönetmenliğini Mahir Turan, yapımcılığını Dilan Kahriman’ın yaptığı tiyatro oyunu, dev kadrosu, özenle hazırlanmış dekoru ve kostümleriyle, sezona iddialı bir giriş yapıyor.
 
Sultan ve Ozan Hakkında
 
sultan, ozan ve anlatıcı kimdir?
 
Bir yanda; hüküm sürdüğü topraklarda halkına baskı ve zulüm uygulayan, kendini beğenmiş, diktatör edasıyla sarayından emirler yağdıran Sultan, diğer yanda; Sultan’ın tüm baskı ve zulümlerine boyun eğmeyen, onurlu yaşayıp dik duran ve bilgeliği ile tanınan Ozan. Zamanın birinde geçen bu ikili arasındaki hikayeyi, ‘anlatıcı’ bizlere eğlenceli bir şekilde sunuyor.
 
oyunun hikayesi
 
Etrafında dalkavuk adamları ve davulcuları ile halka karşı her geçen gün zorbalığını arttıran Sultan, fermanları ile halkı da etkisi altına almayı başarmıştır.
 
Sultan’ın hüküm sürdüğü bu topraklarda etkisi altına almayı başaramadığı tek bir kişi vardır: Ozan!
Ozan, Sultan’a ne baş eğiyor, ne de bel büküyor.
 
Sultan, Ozan’ı oyuna getirerek kendisine itaat etmesini ister. Bunun için emrinde olan profesörlerin kendisine yöntem geliştirmeleri için kırk gün kırk gece izin verir.
 
Profesörler zevk, sefa ve zenginlik içerisinde ikna yöntemleri icat etmeye dursun, ülke içerisinde Sultan’ın fermanlarını okuyan davulculardan başka bir ses çıkmaz olmuş ve her geçen gün şiddet artmıştır. Sultan’ın halkına uyguladığı şiddet, artık evlerde ve sokaklarda adamların kadınlara, devlet dairelerinde müdürlerin altındaki memurlara uyguladığı şiddete dönmüştür.
 
Baskı, zulüm, işsizlik, yoksulluk ve kadın cinayetlerinin normalleştiği ülkede, sarayında keyif süren Sultan’ın tek derdi, kendisine itaat etmeyen Ozan’ı dize getirmektir. Fakat Ozan’ın, Sultan Palamut’a bir sürprizi vardır. Bakalım kim kimi dize getirecek...
 
TARİH                 : 20 Aralık Pazar / Saat 19:00 
YER                     : Fettah Aytaç Tiyatro Salonu / Tim Maslak Center
REZERVASYON  : 444 1 722
Ücretsizdir.
 
TÜM EKİP:
Aziz Nesin'in eserlerinden esinlenerek yazan: Fehmi GERÇEKER
Yöneten: Mahir TURAN
Yapımcı: Dilan KAHRİMAN
Yapım Koordinatörü: Melek Bal
Müzik: Berkay YİĞİTASLAN
Sahne Tasarımı Danışmanı: Ayhan DOĞAN
Dekor: Ece AKARYILDIZ
Dans Koreografisi: Nebi BİRGİ
Kostüm: Hülya BİRGİ
Işık Tasarım: Adem AKBEY
PR: Simurg Medya
Afiş Tasarım: Mahir TURAN
 
 
Oyuncular: Duygu ÇELEBİ, Mert SEZGİN, Başar Engin TUĞUT, Tarkan YÜCEL, Esra YAŞAR, Mehmet Noyan ARAT, Bülent KESER, Ömer ODUNCU, Gökçe BALIKEL, Merve AYDIN, Murat DEMİRTOP, Sinem Simge KILINÇ, Simge AYVAZOĞLU, Ece MAĞAT ve Melek BAL.